Mainos
Mainos

Kuvat: Voimakas maanjäristys aiheutti tuhoa ja pienen tsunamin Kosin lomasaarella Kreikassa

Egeanmerellä aamuyöllä puoli kahden aikaan tapahtuneessa maanjäristyksessä on kuollut ainakin kaksi ihmistä. Lisäksi kymmenien kerrotaan loukkaantuneen.

Järistyksessä kuolleet olivat uutistoimisto ANA:n mukaan  27- ja 39-vuotiaat turistit Turkista ja Ruotsista. Guardianin mukaan molemmat kuolleet olivat miehiä ja he kuolivat Kreikan Kosin saarella.

Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi loukkaantunut tai kuollut. 

Maanjäristyksen keskus oli kymmenen kilometrin syvyydessä ja järistyksen voimakkuudeksi mitattiin mitattiin 6,7.

Guardian kertoo, että Kosilla on loukkaantunut yli 120 ihmistä. Turkin rannikkokaupunki Bodrumissa loukkaantuneita kerrotaan olevan lähes 80.

Järistyksen keskus oli reilun 10 kilometrin päässä Bodrumista ja reilun 16 kilometrin päässä Kosista yli kymmenen kilometrin syvyydessä. Järistys aiheutti myös pienimuotoisen tsunamin, joka aiheutti kalastusaluksille vaurioita, kun ne törmäsivät vauhdilla Kosin satamaan. Tsunamista on raportoitu myös Turkin rannikolla. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia, joissa näkyy, kuinka ihmiset kävelevät vedessä, joka yltää heitä nilkkoihin asti, BBC kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme