Mainos
Mainos

Kuvernööri varoitti tappavasta Herminestä - rajuin hurrikaani vuosiin Floridassa

Floridaa on riepotellut ensimmäinen hurrikaani 11 vuoteen. Hermineksi nimetty myrsky on edennyt kovimmillaan 130 kilometrin tuntivauhtia kohti osavaltion luoteisrannikkoa. 

– Tämä on hengenvaarallista, kyseessä on hurrikaani. Kodin voi rakentaa uudelleen, omaisuuden voi rakentaa uudelleen. Elämää ei voi rakentaa uudelleen, osavaltion kuvernööri Rick Scott sanoi Miami Herald -lehden mukaan. 

Myrsky tappoi yhden ihmisen perjantaina. Floridan osavaltion kuvernöörin mukaan surmansa sai koditon mies, joka jäi myrskyn kaataman puun alle.  

Viranomaiset varoittivat jopa 3,6 metrin korkuisista aalloista ja tornadoista. Sadat tuhannet asukkaat jäivät ilman sähköä. 

– Tämä on sotku... vesi on korkealla monissa paikoissa. Olin täällä kun hurrikaani Elena iski vuonna 1985, enkä muista mitään näin pahaa", sanoi Floridan länsirannikolla sijaitsevan Cedar Keyn poliisipäällikkö Virgil Sandlin. 

Hermine jatkoi perjantaina matkaansa Floridasta Georgiaan. Mantereelle saavuttuaan myrsky oli laantunut, ja se luokiteltiin enää trooppiseksi myrskyksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme