Mainos
Mainos

"Kvartetti" vaatii rauhaa Lähi-itään

Lähi-idän rauhaa välittävät Euroopan unioni, YK, Yhdysvallat ja Venäjä patistavat Israelia ja palestiinalaisia sopimaan tulitauosta.

Yhdysvallat, Venäjä, EU ja YK vaativat myöhään eilen Suomen aikaa tulitaukoa Israelin ja palestiinalaisten välille.

Ns. kvartetti antoi lausuntonsa Washingtonissa käytyjen neuvottelujen jälkeen. Tulitauon toteutumisen jälkeen Israelin tulisi vetäytyä alueilta, jotka se on vallannut palestiinalaisten toisen kansannousun alettua vuonna 2000.

- Kvartetti vaatii välitöntä ja kattavaa tulitaukoa. Kaikkien palestiinalaisten yksilöiden ja ryhmien on lopetettava kaikki terroriteot israelilaisia vastaan kaikilla alueilla, lausunnossa sanotaan.

Kvartetti vaatii samalla Israelilta nopeita toimia palestiinalaisten elinolojen ja heidän liikkumisensa helpottamiseksi.

Yhdysvallat, Venäjä, EU ja YK keskustelivat tapaamisessaan "tiekartaksi" kutsutusta Lähi-idän rauhansuunnitelmasta. Heidän ei kuitenkaan odoteta julkistavan suunnitelmaa ennen tammikuun lopulla pidettäviä Israelin vaaleja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme