Mainos
Mainos

Kwasniewski voittanee Puolassa

Ensimmäiset tulokset lupaavat Kwasniewskin voittoa.

Puolan eilisten presidentinvaalien ääntenlaskennasta saadut ensimmäiset epäviralliset tulokset ennakoivat sitä, että istuva presidentti Aleksander Kwasniewski olisi voittamassa vaalit jo ensimmäisellä kierroksella.

Kun hieman yli viidensadan äänestyspaikan äänet oli laskettu, Kwasniewski oli saamassa 54,7 prosentin kannatuksen. Äänestyspaikkoja on kaikkiaan yli 24 000. Tulokset ovat samansuuntaisia ovensuukyselyiden kanssa, joiden mukaan Kwasniewski oli saamassa 56,1 prosenttia äänistä.

Vaaleissa ei tarvitse järjestää toista kierrosta, jos joku ehdokkaista saa jo ensikierroksella yli puolet äänistä.

Sitoutumaton Andrzej Olechowski oli ensimmäisten tulosten perusteella saamassa 17,6 prosentin kannatuksen. Kolmantena oli Solidaarisuus -liittouman ehdokas Marian Krzaklewski, jonka ääniosuus oli tässä vaiheessa 14,9 prosenttia.

Kwasniewskin päätavoite on viedä Puola Euroopan unioniin. Brysseli on kuitenkin viestittänyt, että jäsenyys toteutunee aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. Natoon Puola liittyi jo Kwasniewskin ensimäisellä hallintokaudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme