Mainos
Mainos

Kylään kaavaillaan olutlähdettä – "Se on matkailuvaltti!"

Pieneen slovenialaiseen kylään aiotaan rakentaa lähde, joka suihkuttaa ilmoille veden sijasta olutta, uutisoi BBC.

Humalaviljelmistään tunnetun Zalecin kylän projektia kuvaillaan ensimmäiseksi kaltaistaan. Kylään kaavaillusta olutlähteestä on uutisoitu muun muassa Slovenian naapurimaassa Kroatiassa ja Serbiassa.

Suunnitteilla olevan lähteen valmistumispäivä ei ole vielä tiedossa, mutta tulevaisuudessa kylässä vierailevien odotetaan nauttivan lähteen antimista kuuden euron maksua vastaan.

Projektin on arvioitu maksavan noin 340 000 euroa. Puolet rahoituksesta kerätään yksityisiltä sijoittajilta ja loput jää kylän hallituksen maksettavaksi.

– On totta, ettei lähde tule olemaan halpa. Kyseessä on kuitenkin sijoitus ja matkailuvaltti, kylän pormestari Janko Kos kertoi slovenialaiselle Dnevnik-uutissivustolle.

Hanke on ei ole herättänyt pelkästään iloisia reaktioita. Jotkut kylän kunnanvaltuuston edustajista ovat pöyristyneet kaavaillun lähteen kustannuksista.

Hanke pyrittiin kaatamaan viime viikolla pidetyssä kokouksessa, tosin tuloksetta – kaksi kolmasosaa edustajistosta äänesti olutlähteen puolesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme