Mainos
Mainos

"Kyllä Nokiaa myymällä tienaa he***tisti enemmän kuin parilla lampaalla"

Suomalaiset ovat ottaneet tyrmistyneenä vastaan uusiseelantilaisen ministerin Gerry Brownleen haukut.

Brownleen antaman kommentin mukaan suomalaiset ovat kouluttamattomia murhaajia, jotka eivät kunnioita naisia. Asiasta kirjoittaa New Zealand Herald.

Aucklandissa työskentelevä Suomen kunniakonsulaatti Ari Hallenberg tuomitsee Brownleen kommentit.

– Olisi ollut parempi, jos ne olisi jätetty sanomatta.

Hän on harkinnut valituksen tekemistä ja asian viemistä eteenpäin Suomen lähetystöön. Hallenberg arveli, että kommentteja ei katsota hyvällä myöskään Suomen mediassa.

– Tästä nousee myrsky, kun kommentit nähdään Suomessa.

Uuden Seelannissa toimivan Scandinavia Business Association -järjestön edustaja Elina Väisänen pitää kommentteja törkeinä. Väisäsen mukaan Brownleella olisi rutkasti opittavaa Suomen taloudelta.

– Kyllä Nokiaa myymällä tienaa he***tisti enemmän kuin parilla lampaalla.

Väisänen tunnusti, että Suomen murhaluvut saattavat näyttää Uutta-Seelantia synkemmältä, mutta satunnaiset väkivallanteot ovat sen sijaan harvinaisempia.

– Silloin tällöin on sattunut joitakin kouluampumisia, joista kukaan ei ole ylpeä. Mutta sekoamisia tapahtuu missä tahansa. Mutta siellä (Suomessa) en tiedä ketään, jonka taloon olisi murtauduttu. Täällä taas en tiedä ketään, jonka taloon ei olisi murtauduttu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme