Mainos
Mainos

Kylmää kiristystä Libyalta: Uhkailee EU:ta sadoillatuhansilla maahantulijoilla

Libyassa viime vuonna vallan ottanut hallitus uhkaa lähettää satoja tuhansia uusia maahantulijoita EU:hun, jos EU ei tunnusta hallitusta.

Uhkauksen esitti hallituksen tiedottaja Jamal Zubia brittiläiselle The Telegraph -lehdelle. Zubian mukaan Libyan nykyjohto käyttää miljoonia euroja vuodessa ihmisvirran ehkäisemiseksi, mutta voi muuttaa politiikkaansa, ellei tunnustusta tule.

– Olen suositellut hallitukselle jo useita kertoja kumiveneiden ostamista ja ihmisten lähettämistä Eurooppaan. Miksi estäisimme heidän liikkumisensa, jos Eurooppa ei halua tunnustaa meitä, Zubia ihmettelee.

Libyassa niin sanottu kongressin hallitus valtasi taisteluissa pääkaupunki Tripolin viime vuonna ja pakotti kansainvälisesti tunnustetun edustajainhuoneen hallituksen pakenemaan itäiseen Benghazin kaupunkiin.

EU ei tunnusta kongressin hallitusta ja kummatkin hallitukset ovat torjuneet YK:n rauhanvälityssuunnitelman kaksi viikkoa sitten.

Libya on ollut kauttakulkumaa sitten Muammar Gaddafin vallan kaatumisen 2011.

Viime vuonna maan läpi kulki 170 000 ihmistä ja tänä vuonna tähän mennessä 130 000. Määrää voi verrata Kreikan kautta tuleviin ihmisiin joita tänä vuonna on YK:n mukaan tullut jo 360 000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme