Mainos
Mainos

Kylmyys vaatinut jo 100 kuolonuhria Afganistanissa

Lumisateet ja kylmyys ovat piinanneet vuoristosta maata jo viikon. Sääviranomaiset ennustavat lumisateiden jatkuvan edelleen.

Viikon jatkunut kylmä sää ja ankara lumisade ovat tappaneet runsaat 100 ihmistä ja yli 35 000 lehmää Afganistanissa. Lumivyöryt ovat myös tukkineet useita pääteitä.

Hallitus ja ulkomaiset apuryhmät ovat yrittäneet järjestää ruokaa ja muita tarvikkeita kylmyydestä ja lumesta kärsineille ihmisille. Tilanne on äärimmäisen hankala, eikä helpotusta ole luvassa: sääviranomaiset povaavat vuoristoiseen maahan lisää lunta.

Samaan aikaan Afganistanin hallitus on ilmaissut huolensa koskien Iranissa asuvien afgaanilaispakolaisten karkoitusta. Afganistanin ulkoministeriö vaatii Irania keskeyttämään pakolaisten karkoituksen, sillä Afganistanilla ei ole kylmyyden ja resurssipulan takia mahdollisuutta huolehtia heistä.

Afganistanin hallitus tukeutuu voimakkaasti ulkomaisiin varoihin ja joukkoihin taistelussaan Taliban -kapinallisia vastaan.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme