Mainos
Mainos

Kymmenen kuoli hyökkäyksessä moskeijaan Bagdadissa

Irakin ja USA:n viranomaiset ovat varoittaneet väkivaltaisuuksien lisääntymisestä muslimien pyhän paastokuukauden ramadanin aikana. Kuluneella viikolla Irakissa on tehty itsemurhaiskuja enemmän kuin koskaan USA:n operaation aikana.

Aseistautuneet miehet ovat hyökkännet bagdadilaiseen moskeijaan iltarukouksen aikaan surmaten kymmenen ihmistä, kertoivat Irakin sisäministeriö ja poliisi.

Ministeriö kertoi ensin, että ampumavälikohtaus sattui sisällä Mashaadan moskeijassa. Myöhemmin ministeriöstä ilmoitettiin, että surmatyöt tehtiin moskeijan ulkopuolella.

Irakin ja Yhdysvaltain viranomaiset ovat varoittaneet väkivaltaisuuksien lisääntymisestä muslimien pyhän paastokuukauden ramadanin aikana. Ramadan alkoi viikonvaihteessa.

USA: Irakissa enemmän itsemurhaiskuja kuin koskaan

Kuluneella viikolla Irakissa on tehty itsemurhaiskuja enemmän kuin koskaan Yhdysvaltain miehityksen alettua keväällä 2003, sanoi Yhdysvaltain johtaman liittoutuman edustaja. Puolet hyökkäyksistä on tehty turvallisuusjoukkoja vastaan.

Viikon aikana tehdyistä autopommihyökkäyksistä puolet oli edustajan mukaan itsemurhaiskuja.

Muslimien paastokuukauden ramadanin alettua viikonvaihteessa hyökkäykset ovat lisääntyneet entisestään.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme