Mainos
Mainos

Kymmenet tallautuivat kuoliaaksi Filippiineillä

Kuolleiden määrästä liikkui aluksi ristiriitaisia tietoja, koska osa ruumista oli laskettu kahteen kertaan. Tv-show'n palkinnot houkuttelivat Manilaan tuhansia köyhiä.

Yli 70 ihmistä tallautui tänään kuoliaaksi Filippiinien pääkaupungissa Manilassa. Paniikki syntyi urheilustadionilla, kun ihmiset olivat jonottamassa suositun televisio-ohjelman nauhoitukseen.

Terveysministeriö ilmoitti surmansa saaneiden määräksi 73. Terveysministeri Francisco Duque sanoi, että kuolleiden määrästä liikkui aluksi ristiriitaisia tietoja, koska osa ruumiista oli laskettu kahteen kertaan. Lisäksi lähes 400 ihmistä loukkaantui.

Suurin osa kuolleista oli iäkkäitä naisia, mutta surmansa saaneiden joukossa oli myös ainakin yksi lapsi. Monet olivat tulleet maaseudulta Manilan Ultra-stadionille useita päiviä etuajassa varmistaakseen, että he saisivat lipun. Wowowee-show'ssa olisi voinut voittaa suuria summia käteistä, autoja tai kiinteistöjä. Pääpalkinto oli miljoona pesoa eli noin 16 000 euroa.

- Toivoimme vain mahdollisuutta voittaa rahaa. Emme osanneet mitenkään odottaa tällaista painajaista, kauhisteli Esperanza Marasigan etsiessään monien muiden tavoin kadonneita omaisiaan sekasorron keskellä.

Televisioyhtiö ABS-CBN perui Wowowee-kilpailunsa ja lupasi maksaa loukkaantuneiden sairaalakulut ja kuolleiden hautajaiset.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme