Mainos
Mainos

Kymmenet tuhannet Libyasta paenneet jumissa Tunisian puolella

Kymmenet tuhannet Libyasta paenneet ihmiset ovat jääneet jumiin Tunisian puolelle rajaa.

Kansainvälisen Punaisen Ristin edustajan mukaan Ras Adjirin rajanylityspaikan läheisyydessä on nyt yli 82 000 ihmistä odottamassa pääsyä eteenpäin.

Improvisoiduissa teltoissa tai pelkän taivaan alla yöpyvät pakolaiset ovat suurimmaksi osaksi Libyassa olleita vierastyöläisiä muun muassa Egyptistä, Vietnamista, Pakistanista. Jotkut ovat olleet leirissä jopa kymmenen päivää. He eivät pääse eteenpäin, koska lentoja tai laivavuoroja ei ole tarjolla.

Punainen Risti ja Punainen Puolikuu järjestävät paikalle vettä ja hätäaputarvikkeita, mutta tilanne on järjestöjen edustajan mukaan kaaosmainen.

- Tilanne muuttuu kaiken aikaa, ihmismäärä muuttuu minuutti minuutilta. Olemme olleet täällä alusta alkaen, ja pysyä loppuun asti tarjoamassa apua näille ihmisille, sanoo Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhteistyöryhmän johtaja Langdon Greenhalgh.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme