Mainos
Mainos

Kymmenet tuhannet pakenivat metsäpaloja Floridassa

Nopeasti etenevät metsä- ja pensaspalot ovat ajaneet kymmeniä tuhansia ihmisiä pakoon Keski-Floridassa. Liekit uhkasivat torstaina kahta kaupunkia, ja tärkeä rannikkotie jouduttiin sulkemaan noin 200 kilometrin pituudelta. Yli 30 000 ihmistä on evakuoitu Volusian alueella, jossa tuli uhkaa kahta kaupunkia Ormond Beachiä ja Daytona Beachiä. Kodeistaan lähteneistä ainakin 800 on majoitettu tilapäisiin suojiin, mutta suurin osa on mennyt sukulaisten tai tuttavien luo tai asuu hotelleissa.

Palot eivät ole toistaiseksi vaatineet ihmishenkiä, mutta joitakin palomiehiä on saanut palovammoja. Volusian ja Brevardin kautta kulkeva tärkeä rannikkotie suljettiin 200 kilometrin pituudelta, ja poliisi pelkää liikennekaaosta viikonvaihteessa, jolloin tavallista enemmän ihmisiä on liikkeellä Yhdysvaltain kansallispäivän johdosta.

Tämänkertaiset palot ovat pahimmat Floridassa yli neljään vuosikymmeneen. Ne ovat tuhonneet jo runsaat 100 000 hehtaaria maata. Toukokuun lopusta lähtien Floridassa on raivonnut 1700 paloa, joista useimmat on sytyttänyt salama.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme