Mainos
Mainos

Kymmenettuhannet Hamasin kannattajat juhlivat vuosipäivää

Kymmeniätuhansia Hamas-järjestön kannattajia kerääntyi päivällä aGazan kaupunkiin muistamaan palestiinalaisjärjestön perustamisen vuosipäivää. Hamas perustettiin 21 vuotta sitten palestiinalaisten ensimmäisen kansannousun eli intifadan alkaessa.

Bussilasteittain mielenosoittajia tulvi kaupunkiin eri puolilta Gazan aluetta, jonka Hamas viime vuonna otti hallintaansa. Hamasin televisiokanavan mukaan ihmisiä oli liikkeellä satojatuhansia.

- Hamas on kulkenut tien kivienheittelystä aseisiin ja raketteihin, muutamien tuhansien ihmisten järjestöstä miljoonien kannattamaksi arabimaissa ja muualla maailmassa, kehuskeli järjestöön johtoon kuuluva Mahmud Zahar Hamasin verkkosivuilla.

Hamasin johtaja Khalid Mashaal viestitti väkijoukolle, että järjestö tuskin suostuu jatkamaan Israelin kanssa solmittua tulitaukoa, joka päättyy torstaina. Näin siitäkin huolimatta, että Israel sanoi olevansa valmis tulitaukoon.

Hamasin edustajan mukaan tulitauon jatkamisessa on tuskin mieltä, jos Israel ei noudata omaa osaansa sopimuksesta ja lopeta Gazan saartoa.

Hamas voitti palestiinalaisalueilla vuonna 2006 pidetyt vaalit. Sekä EU että Yhdysvallat luokittelevat sen edelleen terroristijärjestöksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme