Mainos
Mainos

Ukrainan protestit yltyvät - Kiovan kaduilla jopa 100 000 ihmistä

Sadattuhannet ukrainalaiset protestoivat Kiovassa maan hallitusta vastaan. Protestoijat vaativat presidentti Viktor Janukovitshin eroa ja maahan uusia vaaleja.

Mielenosoittajat ovat vallanneet muun muassa pormestarin toimiston ja julistaneet sen opposition päämajaksi. Viranomaisten mukaan 100 poliisia on loukkaantunut kahakoissa. 


Protestit alkoivat viikko sitten, kun Janukovitsh ilmoitti, ettei allekirjoita kauppa- ja yhteistyösopimusta EU:n kanssa vaan haluaa läheisempiä suhteita Venäjään. Oppositiojohtaja Vitali Klitshko syytti hallitusta ukrainalaisten unelmien varastamisesta ja vaati maahan uutta hallitusta.

Eilen mellakkapoliisi hajotti aukiolla väkivalloin opposition mielenosoituksen. Väkivaltaisuuksista raivostuneet oppositiojohtajat vaativat maahan uusia vaaleja ja uhkasivat yleislakolla.

-Nyt on kyse ihmisoikeuksista, ei pelkästään EU:hun liittymisestä, kuvaili ukrainalainen opiskelija Lesija Hartshenko STT:lle.

Hallitus varoittaa poliisin vastaavan, jos levottomuuksia puhkeaa.

-Haluammeko, että täällä käy kuin Libyassa tai Tunisiassa? Jos oppositio haluaa levottomuuksia, me vastaamme, sanoi sisäministeri Vitali Zahartshenko venäläiselle Interfax-uutistoimistolle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme