Mainos
Mainos

Kymmenettuhannet viettivät yön taivasalla – Iranissa kansallinen surupäivä

Iranissa kymmenettuhannet ihmiset ovat viettäneet toisen peräkkäisen yön taivasalla jäätävissä oloissa maanjäristyksen jälkeen. Iranin ja Irakin raja-alueita sunnuntaina vavisuttanut järistys tappoi yli 400 ihmistä.

Iran on julistanut täksi päiväksi kansallisen surupäivän. Valtaosa kuolonuhreista on Iranissa, jossa yli 410 ihmisen tiedetään saaneen surmansa ja tuhansien loukkaantuneen. Irakin puolella harvemmin asutuilla alueilla kuolleita on kymmenkunta.

Iranin viranomaisten mukaan järistyksen takia kodeistaan pois joutuneille ollaan perustamassa leirejä. Järistyksen uhreille jaetaan telttoja ja huopia. Yli 10 000 kotia romahti järistyksessä, joka oli voimakkuudeltaan 7,3.

Uutistoimisto AFP:tä ei ole päästetty järistysalueelle, kuten ei muitakaan ulkomaisia mediayhtiöitä. Presidentti Hasan Ruhanin on määrä vierailla alueella piakkoin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme