Mainos
Mainos

Kymmenettuhannet yhä ilman sähköä Yhdysvalloissa

Pahin tilanne oli Missourin ja Illinoisin osavaltioissa, joissa eilen iltapäivällä oli lähes puoli miljoonaa ihmistä ilman sähköä.

Ainakin kymmenettuhannet ihmiset ovat edelleen ilman sähköä lumimyrskyn riepottelemassa Yhdysvaltain Keskilännessä. Viranomaisten mukaan sähkökatko saattaa pahimmillaan kestää vielä useita päiviä.

Ilman sähköä olevien tilannetta hankaloittaa se, että lämpötila on laskenut pakkasen puolelle myrskyn jälkeen. Esimerkiksi St. Louisin alueella viranomaiset ovat kiertäneet asukkaiden ovilla varmistamassa, että ihmiset selviävät kylmästä.

Myrskyn kerrotaan aiheuttaneen ainakin 13 ihmisen kuoleman. Myöhään perjantaina ja aikaisin lauantaina iskenyt myrsky sulki muun muassa kouluja ja yrityksiä, peruutti lentoja ja katkoi puita.

Pahin tilanne sähkökatkoissa on ollut Missourin ja Illinoisin osavaltioissa, joissa lauantaina iltapäivällä oli noin 450 000 ihmistä ilman sähköä. Illinoisiin, Wisconsiniin ja Missouriin tuprusi myrskyn aikana jopa 30 senttimetriä lunta.

(MTV3-STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme