Mainos
Mainos

Yli 70 kuoli pommi-iskuissa Irakissa

Yli 70 ihmistä sai surmansa pommi-iskuissa eri puolilla Irakia. Pääkaupungissa Bagdadissa tehtiin kahdeksan iskua, joissa kuoli nelisenkymmentä ihmistä.

Verisimmässä iskussa Shatubissa Baquban eteläpuolella parikymmentä ihmistä sai summansa kun pommi räjähti kesken hautajaisia teltassa. 

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ja muut diplomaatit ovat kehottaneet Irakin johtajia etsimään poliittista sovintoa väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Pääministeri Nuri al-Maliki on kuitenkin kieltäytynyt neuvottelemasta keskushallintoa vastustavien militanttien kanssa.

Sunnien ja shiiojen välinen verenvuodatus on kiihtynyt koko ajan sen jälkeen, kun amerikkalaisjoukot jättivät maan kaksi vuotta sitten. Lisäksi sunnikapinalliset ovat pitäneet jo kaksi viikkoa hallussaan Fallujan kaupunkia Bagdadin länsipuolella, eikä armeija ole uskaltanut hyökätä kaupunkiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme