Mainos
Mainos

Kymmeniä kuollut maanvyöryssä Meksikossa – uhreja etsitään yhä

Meksikossa etsitään yhä rajun Earl-myrskyn aiheuttamien maanvyörymien uhreja. Etsintäoperaatioihin on osallistunut satoja sotilaita, pelastajia ja etsintäkoiria. Ei ole tiedossa, kuinka paljon ihmisiä on yhä kateissa.

Ainakin 45 ihmistä on kuollut maanvyöryissä Meksikon keskiosissa. Pahiten myrskytuhot koettelivat Pueblan osavaltiota. Osissa Pueblaa satoi vuorokaudessa yhtä paljon kuin normaalisti kuukaudessa. Osavaltiossa surmansa sai ainakin 32 ihmistä, joista 15 oli lapsia.

Pelastajien mukana uhrimäärän laskentaa ja pelastustöitä vaikeuttaa se, että asuttuja alueita on jäänyt mutavyöryjen takia saarroksiin. Ainakin 18 kylää on saarroksissa. Teitä ja sähkölinjoja on poikki ja ainakin kaksi siltaa on romahtanut.

Kotinsa mudan alle menettäneitä on evakuoitu tilapäismajoituksiin.

Meksikoa uhkaa jo uusi myrsky, jonka odotetaan tuovan lähipäivinä rankkasateita ja kovia tuulia lounaiseen Meksikoon. Javier-myrskyn edellä viranomaiset ovat varoittaneet mahdollisista uusista tulvista ja rankkasateista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme