Mainos
Mainos

Kymmeniä kuollut pommi-iskuissa Irakissa

Irakin Bagdadissa ja Tal Afarissa on räjähtänyt kaksi autopommia. Kuolonuhreja on ainakin kolmekymmentä.

Irakin pohjoisosan Tal Afarissa räjähti tänään autopommi. Poliisilähteiden mukaan vilkkaalla torilla räjähtänyt pommi tappoi noin 30 ihmistä, kun taas sairaalalähteet ilmoittivat 24 kuolleen.

Pommin uhrit ovat luultavasti siviilejä, sillä Yhdysvaltain sotilaita tai Irakin turvallisuusjoukkoja ei ollut alueella räjähdyshetkellä, poliisi ilmoitti.

Pommi-isku saattoi olla kosto Yhdysvaltojen ja Irakin hallituksen operaatiosta, jonka avulla pyrittiin ajamaan hallituksen vastustajat pois Tal Afarista syyskuussa.

Myös Bagdadissa iski autopommittaja samoihin aikoihin. Iskun kohteena olivat irakilaiset sotilaat, ja kyseessä oli mitä ilmeisimmin itsemurhaisku. Poliisilähteiden mukaan pommi tappoi kymmenkunta henkeä.

Molemmissa iskuissa on kuolonuhrien lisäksi loukkaantunut useita kymmeniä ihmisiä.

Irakissa valmistaudutaan lauantain kansanäänestykseen maan uudesta perustuslaista. Sunni- ja shiiamuslimit ovat olleet hyvin erimielisiä lakitekstistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme