Mainos
Mainos

Kymmeniä pidätettiin Minskissä

Poliisit pidättivät tänään useita kymmeniä mielenosoittajia Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä. Pidätettyjen joukossa oli uutistoimisto Interfaxin mukaan myös amerikkalainen diplomaatti.

Poliisi käytti kyynelkaasua ja pamppuja mielenosoittajien joukkoa vastaan. Mielenosoittajia oli kymmenisen tuhatta. He vaativat iskulauseissaan presidentti Aleksandr Lukashenkon eroa.

Mielenosoitus pidettiin, vaikka viranomaiset eivät olleet antaneet lupaa sen järjestämiseen. Pidätetyksi joutui 70 ihmistä. Interfaxin mukaan yksi heistä oli Yhdysvaltain suurlähetystön ensimmäinen sihteeri Serge Alexandrov. Valko-Venäjän turvallisuuspoliisi oli kertonut, että amerikkalaisdiplomaatti on "CIA:n agentti", kirjoitti Interfax.

Alexandrov on itse syntyperältään valkovenäläinen. Oppositio syyttää presidentti Lukashenkoa Valko-Venäjän myymisestä ja hankkeesta liittää Valko-Venäjä Venäjään.

Yhdysvaltain ulkoministeriö ilmoitti pari päivää sitten keskeyttävänsä 40 miljoonan dollarin avustuserän maksamisen Valko-Venäjälle maan ihmisoikeusloukkauksien vuoksi.
(STT-DPA-AFP)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme