Mainos
Mainos

Kymmeniä poliitikkoja ja aktivisteja pidätetty Nepalissa

Turvallisuusjoukot rynnivät aamuvarhaisella poliitikkojen kotiin ja pidättivät ihmisiä kertomatta syytä.

Nepalin turvallisuusjoukot ovat pidättäneet kymmeniä poliitikkoja ja opiskelija-aktivisteja maan pääkaupungissa Kathmandussa. Pidätykset tapahtuivat päivää ennen kuningasta vastustavan opposition suunnittelemaa suurmielenosoitusta.

Ratsiat alkoivat aamuvarhaisella. Turvallisuusjoukot rynnivät poliitikkojen kotiin ja pidättivät ihmisiä kertomatta syytä. Riippumattoman Kantipur-radioaseman mukaan kuningasmielisellä hallinnolla on noin 200 nimen lista, jonka mukaan pidätyksiä tehtiin. Nimien joukossa on myös maan opposition ylintä johtoa.

Myös pääkaupungin puhelinyhteydet on katkaistu. Sekä lankapuhelimet että matkapuhelimet ovat hiljaisina, mutta internet kuitenkin toimii paikallisten mukaan.

Tuhansien ihmisten odotetaan osallistuvan huomiseen mielenosoitukseen, jossa vaaditaan demokratian palauttamista. Nepalin hallitus on julistanut mielenosoituksen laittomaksi.

Kuningas Gyanendra kaappasi vallan viime helmikuun alussa. Samalla hän vangitsi poliitikkoja ja rajoitti kansalaisvapauksia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme