Mainos
Mainos

Kymmeniä ristiinnaulittiin jälleen Filippiineillä

Kolmisenkymmentä ihmistä on ristiinnaulittu pitkäperjantaina Filippiinien pohjoisosan kylissä. Tuhannet paikalliset ja ulkomaalaiset seurasivat perinnettä, jota vietettiin nyt 55. kertaa.

Perinne keskittyy San Fernandon kaupunkia ympäröiviin kyliin. Ihmiset myös hakkasivat itseään bambukepeillä ja viiltelivät lasilla, jotta he saivat veren vuotamaan.

Katolinen kirkko ei hyväksy rituaalia, mutta ei myöskään pyri estämään sitä.

Cutudin kylässä ristiinnaulattiin kymmenisen ihmistä. Itse rakennetulla kukkulalla seisoi kolme ristiä, joita ympäröi media-alue kuvauskorokkeineen ja vip-teltta istuinpaikkoineen. Avoimella kentällä myytiin juomia, hattuja ja pikkupurtavaa.

Ruben Inaje kertoi, että hänet naulattiin ristille nyt 24. kerran. Vammojen parantumiseen kuluu aina viitisen kuukautta.

Neljättätoista kertaa naulitsemisen kokenut 34-vuotias Mary-Jane Mamangun uskoo, että kärsimysten ansiosta hänen isoäitinsä on toipunut kahdesti halvauksesta ja sisar on voittanut syövän.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme