Mainos
Mainos

Kymmeniä teurastettiin Algeriassa

Äärimuslimit ovat tappaneet yli 90 kyläläistä Haouch Boughfi el Kehmistin kylässä noin 25 kilometrin päässä Algerian pääkaupungista Alger'sta viime yönä, kertoivat turvallisuuslähteet.

Joukkomurha on verisin sen jälkeen, kun Algeriassa puhkesi viisi vuotta sitten sisällissota hallituksen mitätöityä vaalit, joita ääri-islamilaiset johtivat.

Hallitus kuvasi verilöylyä "kauheaksi". Sen mukaan joukko terroristeja hyökkäsi eristyksissä olevaan kylään ja teurasti veitsillä ja maataloustyökaluilla 93 ihmistä. Hallitus kertoi, että turvallisuusjoukot saivat hälytyksen yöllä ja pystyivät estämään lisäuhrit. Osa terroristeista kuoli vastaiskussa.

Algeriassa on ollut useita vastaavia veritekoja erityisesti sen jälkeen, kun viranomaiset ilmoittivat parlamenttivaalien järjestämisestä 5. kesäkuuta. Iskuissa on kuollut satoja kyläläisiä, ja ääri-islamilainen GIA-järjestö on ilmoittanut tehneensä niistä useita.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme