Mainos
Mainos

Kymmeniä tuhansia kuollut Darfurissa

Kaikkiaan 70 000 ihmisen arvioidaan kuolleen Darfurin alueen kriisissä Sudanissa.

Maailman terveysjärjestön WHO:n edustajan David Naborron mukaan satoja ihmisiä kuolee edelleen päivittäin Darfurin kriisialueella Länsi-Sudanissa. Naborro kertoo, että aliravitsemus ja taudit vaativat kuukausittain 10 000 darfurilaisen hengen.

Ihmisiä menehtyy avustustoimista huolimatta eikä ulkomaailma ole vieläkään ymmärtänyt kriisin laajuutta.

- 70 000 ihmistä on kuollut johtuen oloista, joissa he elävät, toteaa Nabarro, joka johtaa akuutteihin nälkäkriiseihin keskittyvää toimintaryhmää.

Nabarro huomautti, että vaikka Darfurin kriisistä on kerrottu laajasti, ovat YK:n alajärjestöt saaneet vain puolet alueelle pyytämästään 300 miljoonan dollarin eli 240 miljoonan euron avusta. Hän muistuttaa myös, että Darfur on pinta-alaltaan yhtä suuri kuin Ranska.

Afrikan unioni lähettää Darfuriin 4000 sotilasta lisävahvistuksina viikonvaihteessa, ilmoitti puolestaan unionin puheenjohtaja, Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo. Sudanin hallitus sanoi viime viikolla hyväksyvänsä joukkojen vahvistukset.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme