Mainos
Mainos

Kymmeniä valeinvalideja pidätettiin Napolissa

Italian poliisi on pidättänyt Napolissa 56 henkilöä, joiden epäillään nostaneen väärin perustein invaliditeetin johdosta maksettavia eläkkeitä ja korvauksia.

Pidätetyistä neljä on viety poliisin suojiin, loput on määrätty kotiarestiin.

Poliisin operaatiossa ratsattiin 16 asuntoa. Sata moottoriajoneuvoa on takavarikoitu ja 170 pankkitilin varat on jäädytetty.

Väärennöksistä ja petoksista epäiltyjen valeinvalidien on arvioitu aiheuttaneen valtiolle noin kahden miljoonan euron vahingot.

Viranomaiset uskovat, että pidätettyjen huijaamat varat ovat päätyneet Napolin seudulla vaikuttavan mafiajärjestön camorran käyttöön. Pidätettyjen joukossa oli camorran johtohenkilöihin kuuluvan Raffaele Stolderin vaimo ja sisar.

Tämänpäiväinen isku oli jatkoa vuonna 2009 alkaneille poliisitutkimuksille, jotka ovat tähän mennessä johtaneet yli 280 ihmisen pidätykseen. Omaisuutta on takavarikoitu kaiken kaikkiaan yli 10 miljoonan euron arvosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme