Mainos
Mainos

Kyproksen kiistaan etsitään ratkaisua

Kyproksen jakoa sovitteleva YK:n erityislähettiläs on tehnyt uuden esityksen kiistan ratkaisusta. Esityksestä ei ole tihkunut yksityiskohtia julkisuuteen. YK:n erityislähettiläs Diego Cordovez on pyytänyt Kyproksen kreikkalaisten presidenttiä Glafcos Cleridesiä ja Kyproksen turkkilaisten johtajaa Rauf Denktashia komentoimaan esitystä vielä tänään.

Maanantaina Sveitsissä alkaneet Kypros-neuvottelut ovat jumiutuneet kiistoihin suvereenisuudesta, pakolaisten uudelleenasuttamisesta, turvallisuusjärjestelyistä ja takaajavaltioista.

Kyproksen turkkilaisten johtaja Rauf Denktash on lisäksi uhannut vetäytyä neuvotteluista, ellei Euroopan Unioni aloita hyllyttämiään neuvotteluja Kyproksen EU-jäsenyydestä. Kyproksen kreikkalaisten mielestä EU-jäsenyydellä ei ole mitään tekemistä Kyproksen jakoa koskevien neuvottelujen kanssa.

Kyproksen kreikkalaisten ja turkkilaisten kiistely saaren hallinnasta puhkesi jo vuonna 1963. Saari jakautui, kun turkkilaiset joukot valtasivat Kyproksen pohjoiosan.
(Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme