Mainos
Mainos

Kyproksen turmakoneen lentäjillä oli sydänvaivoja

Kuolinsyytutkijan mukaan elokuussa maahan syöksyneen kyproslaisen lentokoneen kapteenilla ja perämiehellä oli molemmilla sydänvaivoja ennen onnettomuutta.

Viime elokuussa maahan syöksyneen kyproslaisen matkustajakoneen kapteenilla ja lentoperämiehellä oli molemmilla sydänvaivoja ennen onnettomuutta, kertoi onnettomuuden johtava kuolinsyyntutkija maanantaina.

Kuolinsyyntutkija Philippos Koutsafatis ei osannut uutistoimisto AFP:n haastattelussa sanoa, oliko lentäjien terveydentilalla osuutta onnettomuuteen.

Koutsafatisin mukaan 51-vuotiaan lentoperämiehen vaivat olivat vakavampia kuin kapteenin. Lentoperämiehen sepelvaltimot olivat 90-prosenttisesti tukossa, kun taas 50-vuotiaan kapteenin sepelvaltimoiden tukkiutumisprosentti oli 45.

Helios Airways -yhtiön Boeing 737-300 -tyypin kone syöksyi maahan Ateenan lähistöllä sen jälkeen, kun koneesta oli loppunut polttoaine. Kaikki 121 koneessa ollutta saivat surmansa.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme