Mainos
Mainos

Kyproksessa saa vettä vain joka toinen päivä

Poikkeuksellisen kuivuuden aiheuttama veden säännöstely alkaa Kyproksella huomenna. Pääkaupungissa Nikosiassa ja muissa suurissa kaupungeissa kotitaloudet saavat toistaiseksi hanoistaan vettä vain 12 tunnin ajan joka toinen päivä.

Kurjuutta on tasattu siten, että puolet kaupungeista on kuivilla maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina - muut kaupungit taas tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Sunnuntaina vettä on luvassa kaikille.

Vesirajoitukset eivät koske hotelleita ja muita turistikohteita. Turismi on Kyproksen tärkeimpiä tulonlähteitä.

Hallitus suunnitteli alun perin rajaavansa veden tulon vain kahdeksaan tuntiin päivässä, mutta vastustuksen vuoksi aikaa jatkettiin neljällä tunnilla.

Kyproksen vesivarastot ovat käytännössä tyhjillään useiden kuukausien sateettoman kauden jälkeen. Viestimien mukaan veden säännöstelyn lisäksi viranomaiset harkitsevat veden tuomista saarelle tankkereilla Kreikasta ja muualta lähialueelta.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme