Mainos
Mainos

Kypros-neuvottelut päättyivät tuloksettomina

Jaetun Kyproksen tulevaisuutta koskevat neuvottelut päättyivät tänään tuloksettomin. Kyproksen turkkilaisen osan presidentin Rauf Denktashin mukaan neuvottelut ovat ajautuneet umpikujaan eikä niiden jatkamisesta ole sovittu.

Denktash neuvotteli kyproksenkreikkalaisten johtajan Glafkos Kleridesin ja YK:n välittäjän Diego Cordovezin kanssa Montreux'n lähellä Sveitsissä kaikkiaan viiden päivän ajan.

Denktashin mukaan EU oli pilannut neuvottelut ilmoituksellaan, että se aloittaa jäsenyysneuvottelut Kyproksen kreikkalaisen osan kanssa ensi vuoden alussa. Klerides uhkasi puolestaan vetäytyä Kypros-neuvotteluista, jos EU siirtää jäsenyysneuvotteluja kyproksenturkkilaisten vaatimusten mukaisesti.

Kypros on ollut jaettuna vuodesta 1974, jolloin Turkki miehitti saaren pohjoisosan. Miehitystä edelsi Nikosiassa tehty vallankaappaus, jonka arkkitehtina oli Kreikan silloinen sotilashallitus.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme