Mainos
Mainos

Kypros pyysi apua kriisin ratkaisemiseksi

Kypros vetosi kansainväliseen yhteisöön, jotta se auttaisi löytämään ratkaisun jaetun Kyproksen saaren tilanteeseen kahden kyproksenkreikkalaisen mielenosoittajan kuoleman jälkeen.

Ulkoministeri Alekos Mikaelides esitti Nikosiassa pitämässään tiedotustilaisuudessa vetoomuksensa Yhdysvalloille, Euroopan unionille, Englannille ja YK:lle.

Kreikan pääministerin Kostas Simitiksen oli määrä saapua tänään Kyprokselle neuvottelemaan presidentti Glafcos Kleridesin kanssa ja osallistumaan saaren tilannetta käsittelevään kansallisen neuvoston kokoukseen.

Kaksi kyproksenkreikkalaista sai surmansa aiemmin tällä viikolla kun he osoittivat mieltään Turkin miehitystä vastaan. Turkki miehitti saaren pohjoisosan vuonna 1974.

Turkki protestoi

Turkki on esittänyt Kreikalle vastalauseen Turkin konsulaatteja vastaan tehdyistä hyökkäyksistä ja mielenosoituksista, ilmoitti ulkoministeri Tansu Ciller. Ciller kertoi myöhään eilen julkistetussa lausunnossa, että Turkki on vaatinut Kreikan hallitusta ryhtymään toimiin Turkin edustustojen suojelemiseksi.

Mielenosoittajat ovat mm. polttaneet Turkin lippuja Ateenassa ja Thessalonikissa, kivittäneet konsulaatteja ja ahdistelleet niiden henkilökuntaa, Ciller sanoi. Myös Turkissa on järjestetty viime päivinä mielenosoituksia ja poltettu Kreikan lippuja Kyproksen tapahtumien johdosta.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme