Mainos
Mainos

Kyproslaisesta koneesta lähetettiin hätäviesti ennen turmaa

Onnettomuuden syy on yhä epäselvä mutta nyt uskotaan, että koneesta loppui polttoaine.

Kyproslaisesta matkustajakoneesta yritettiin lähettää hätäviesti juuri ennen maahansyöksyä, kertoivat onnettomuutta tutkivat kreikkalaisviranomaiset tänään.

Helios Airways-yhtiön Boeing 737-kone syöksyi maahan viikko sitten sunnuntaina Ateenan pohjoispuolella. Kaikki koneessa olleet 121 ihmistä saivat surmansa. Onnettomuuden syy on yhä arvoitus.

Turmatutkimuksia johtava Akrivos Tsolakis kertoi kirjeessä liikenneministeri Michalis Liapikselle, että koneesta ilmeisesti loppui polttoaine sen lennettyä huomattavasti pidemmän ajan kuin mitä matkan Larnakasta Ateenaan oli määrä kestää. Kirje annettiin julkisuuteen maanantaina.

Kirjeen mukaan tutkijat ovat myös löytäneet merkkejä siitä, että koneessa oli ongelmia ilmanpaineen kanssa.

Tsolakiksen mukaan hätäviestin lähettäjäksi otaksutaan koneen stuerttia, jolla oli jonkin verran lentokokemusta pienkoneista. Viestin lähettäjä oli ollut mies, ja hän oli kuulostanut täysin uupuneelta. Hän yritti kahdesti saada viestin perille mutta turhaan, koska kreikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan ne lähetettiin väärällä taajuudella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme