Mainos
Mainos

Kysely: Amerikkalaiset ja eurooppalaiset Ukrainan puolella

Amerikkalaiset ja eurooppalaiset haluavat hallitustensa tukevan Ukrainaa, vaikka se lisäisi riskiä vastakkainasettelusta Venäjän kanssa.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan 58 prosenttia eurooppalaisista ja lähes yhtä moni amerikkalainen olivat tällä kannalla.  

Venäläisistä yli puolet katsoi, että Venäjän tulee toimia säilyttääkseen vaikutusvaltansa Ukrainassa, vaikka siitä syntyisi kiistaa EU:n kanssa.  

Amerikkalaisista 71 prosenttia ilmoitti, että heillä on kielteinen mielikuva Venäjästä. Osuus on noussut 12 prosenttiyksikköä viime vuodesta.

Venäläisistä 72 prosenttia ilmoitti, etteivät he pidä Yhdysvalloista. Luku on noussut tuntuvasti parissa vuodessa.  

German Marshall -säätiön kysely tehtiin 13 maassa. Siihen vastasi 1 000 ihmistä joka maassa, paitsi Venäjällä, jossa vastaajia oli 1 500. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot