Mainos
Mainos

Kysely: Amerikkalaisten mielestä Irak-tietoja liioiteltiin

Suurin osa amerikkalaisista on sitä mieltä, että Yhdysvaltain hallinto liioitteli Irakin joukkotuhoaseuhkaa perustellessaan aikoinaan hyökkäystä Irakiin.

Enemmistö amerikkalaisista uskoo, että presidentti George W. Bushin hallinto johti kansalaisia tietoisesti harhaan aloittaessaan Irakin sotaa, tuore mielipidetiedustelu kertoo. Kyselyyn vastanneista 57 prosenttia arvioi, että Bushin hallinto liioitteli tarkoituksellisesti todistusaineistoaan Irakin joukkotuhoaseista.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tietoiseen harhaanjohtamiseen uskovat ovat enemmistönä kyselyssä. 56 prosenttia vastanneista ei hyväksy Bushin Irak-politiikkaa. 44 prosenttia sanoi paheksuvansa sitä ankarasti.

Kasvavasta hallinnon arvostelusta huolimatta enemmistö katsoo, että Yhdysvaltain joukkojen pitää pysyä Irakissa, kunnes tilanne siellä rauhoittuu. Bushin odotetaan tänään puheessaan pyytävän kansalaisten tukea Irakin politiikalleen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme