Mainos
Mainos

Kysely: Brown suositumpi kuin Blair

Suuri osa briteistä on sitä mieltä, että valtionvarainministeri Brown on hyväksi työväenpuolueelle.

Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown näyttäisi tuoreen mielipidekyselyn mukaan olevan selvästi suositumpi kuin pääministeri Tony Blair.

YouGovin Daily Telegraph-lehdelle tekemän tutkimuksen mukaan 63 prosenttia briteistä on sitä mieltä, että Brown on hyväksi vallassa olevalle työväenpuolueelle. Blairin vastaava suosioprosentti oli 34. Saman kyselyssä 52 prosentin mukaan Brown teki työnsä Blairia paremmin. Blairia piti parempana vain 17 prosenttia vastanneista.

YouGov haastatteli tutkimusta varten runsasta 1300:aa ihmistä maaliskuun puolivälissä eri puolilla Britanniaa.

Toisen kyselyn mukaan brittien luottamus poliitikkoihin näyttäisi olevan varsin vähäinen. ICM:n BBC:lle tekemän kyselyn mukaan lähes 80 prosenttia kyselyyn vastanneista ei usko, että poliitikot puhuvat totta. Jopa 87 prosenttia oli puolestaan sitä mieltä, että poliitikot eivät toteuta vaalilupauksiaan. Tätä kyselyä varten haastateltiin tuhatta aikuista brittiä.

Blairin uskotaan määräävän parlamenttivaalit järjestettäviksi 5. toukokuuta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme