Mainos
Mainos

Kysely: Kaksi kolmesta palestiinalaisesta tukisi aseellista kansannousua

Kaksi kolmesta palestiinalaisesta tukee puukkohyökkäyksien jatkamista israelilaisten kimppuun. Yhtä moni oli sitä mieltä, että palestiinalaisten tulisi aloittaa laaja aseellinen kansannousu, kerrottiin Palestinian Center for Policy and Survey Research -tutkimuslaitoksen maanantaina julkaistussa kyselyssä.

Lokakuun alun jälkeen hyökkäyksiä on tehty lähes päivittäin. Niissä on saanut surmansa 117 palestiinalaista ja vajaat 20 israelilaista. Valtaosa surmansa saaneista palestiinalaisista on ollut epäiltyjä hyökkääjiä.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas sanoi maanantaina, että palestiinalaisia ajaa epätoivoisiin tekoihin se "etteivät he usko kahden valtion ratkaisun toteutuvan".

Tutkimuksen mukaan alle puolet palestiinalaisista tukee enää kahden valtion mallia ja vain 34 prosenttia pitää sitä mahdollisena, koska Israel on laajentanut siirtokuntiaan Länsirannalla.

Tutkimusta varten haastateltiin vajaata 1300 palestiinalaista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme