Mainos
Mainos

Kysely: Makedonialaisille maan nimi tärkeämpi kuin Nato

Kahdeksan kymmenestä makedonialaisesta luopuu mieluummin Nato-jäsenyydestä kuin maan nimestä, käy ilmi mielipidemittauksesta.

Makedonian liittymistä sotilasliittoon on hidastanut kiista nimestä. Kreikka, jonka pohjoisosassa on samanniminen maakunta, ei halua hyväksyä Makedoniaa Natoon tämännimisenä. Kreikka haluaa nimeksi Entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia.

Makedonia toivoo, että se saa kutsun liittyä Natoon ensi kuussa Bukarestissa pidettävässä huippukokouksessa. Tuoreen kyselyn mukaan 83 prosenttia makedonialaisista kuitenkin vastustaa maan nimen muuttamista Natoon pääsemiseksi.

YK:n edustaja Matthew Nimetz esitti viime kuussa kompromissina, että Makedonia käyttää kahta nimeä. Toinen näistä olisi varattu sisäiseen käyttöön ja kahdenvälisiin suhteisiin, toinen taas kansainväliseen käyttöön ja esimerkiksi passeihin.

Kyselyssä 81 prosenttia haastatelluista kuitenkin tyrmäsi ehdotuksen ja halusi, että maa on Makedonian tasavalta kaikissa yhteyksissä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme