Mainos
Mainos

Kysely: Trumpin ehdotus opettajien aseistamisesta jakaa mielipiteet, kaksi kolmesta tiukentaisi USA:n aselakeja

Lähes kaksi kolmasosaa amerikkalaisista kannattaa tiukennuksia maan aselakeihin. Presidentti Trumpin ehdotukseen useiden opettajien aseistamisesta kansa suhtautuu kaksijakoisesti. Tämä käy ilmi CBS Newsin tilaamasta kyselytutkimuksesta.

Aseiden myynnin tiukentamista kannattaa sen mukaan nyt 65 prosenttia amerikkalaisista, kun viime vuoden lopulla määrä oli 57 prosenttia. Demokraattipuolueen äänestäjistä tiukennuksien kannalla on 85 prosenttia ja republikaanien äänestäjistä 43 prosenttia.

Floridan kouluampumistapauksen jälkeen presidentti Donald Trump ehdotti, että osa opettajista voitaisiin aseistaa kouluampumisten ehkäisemiseksi. Tähän amerikkalaiset suhtautuvat kyselytutkimuksessa kaksijakoisesti.

Kaikista vastaajista Trumpin ehdotusta kannattaa 44 prosenttia. Vastustajia on puolet. Demokraattien äänestäjistä ehdotuksen kannatus on vain 20 prosenttia, kun republikaaneissa se on lähes 70 prosenttia.

Demokraatit ja republikaanit ovat selvästi erimielisiä myös kouluampumistapausten syistä. Enemmistö demokraateista näkee syyksi aseiden suuren määrän liittovaltiossa, kun taas republikaanein keskuudessa yleisin selitys ovat puutteet turvatoimissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot