Mainos
Mainos

Kysely: Ranskalaiset haluaisivat kansanäänestyksen EU:sta

Yli puolet ranskalaista haluaisi, että maa järjestäisi kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä, kertoo brittitutkimus.

Kansanäänestystä kannatti 53 prosenttia vastanneista. Vastaajista 44 prosenttia oli sitä mieltä, että Ranskan tulee pysyä EU:ssa, kun taas 33 prosenttia kannatti unionista luopumista.

Kyselyyn osallistui yli 8000 ihmistä Saksasta, Ranskasta, Puolasta, Espanjasta, Irlannista ja Ruotsista. Edinburghin yliopiston tekemässä kyselyssä vastaajilta kysyttiin, pitäisikö Britannian pysyä EU:ssa ja haluaisiko vastaaja, että hänen maansa järjestäisi kansanäänestyksen EU:sta.

Kaikissa maissa brittien toivottiin pysyvän EU:ssa. Innokkaimmin tätä mieltä oltiin Espanjassa, ja nuivimmin asiaan suhtautuivat ranskalaiset.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot