Mainos
Mainos

Kysely: Ruotsidemokraattien kannatus jyrkässä nousussa

Metro-lehden julkistamassa kyselyssä puolue saa 17,7 prosentin kannatuksen. 

Ruotsissa ruotsidemokraattien kannatus näyttää olevan huimassa nousussa. Jyrkän maahanmuuttokriittistä puoluetta äänesti vielä syyskuussa pidetyissä vaaleissa 12,8 prosenttia.  

Suurin puolue kyselyn perusteella olisi edelleen sosiaalidemokraatit, joka saisi 29,6 prosenttia äänistä. Vaaleissa äänisaalis oli 31 prosenttia. Kokoomuksen kannatus on nyt 23,1 prosenttia eli kutakuinkin sama kuin vaaleissa.  

Kysely tehtiin 4.-5. joulukuuta eli sitä alettiin tehdä päivä sen jälkeen, kun sosiaalidemokraattinen pääministeri Stefan Löfven ilmoitti uusista vaaleista. Löfvenin johtama hallitus kaatui, kun sen budjettiesitys hylättiin valtiopäivillä.

Viime kädessä budjetin kohtalon sinetöivät ruotsidemokraatit, jotka kieltäytyivät antamasta sille tukeaan.  

Löfven on hyökännyt päivän Dagens Nyheter -lehdessä rajusti ruotsidemokraatteja vastaan. Hän haukkuu heitä uusfasistiseksi yhden asian puolueeksi.  

Samalla Löfven perää puolueilta yhteistyötä yli perinteisten blokkirajojen, jotta ruotsidemokraatit eivät pääse sanelemaan politiikan ehtoja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme