Mainos
Mainos

Kysely: Ruotsidemokraattien kannatus jyrkässä nousussa

Metro-lehden julkistamassa kyselyssä puolue saa 17,7 prosentin kannatuksen. 

Ruotsissa ruotsidemokraattien kannatus näyttää olevan huimassa nousussa. Jyrkän maahanmuuttokriittistä puoluetta äänesti vielä syyskuussa pidetyissä vaaleissa 12,8 prosenttia.  

Suurin puolue kyselyn perusteella olisi edelleen sosiaalidemokraatit, joka saisi 29,6 prosenttia äänistä. Vaaleissa äänisaalis oli 31 prosenttia. Kokoomuksen kannatus on nyt 23,1 prosenttia eli kutakuinkin sama kuin vaaleissa.  

Kysely tehtiin 4.-5. joulukuuta eli sitä alettiin tehdä päivä sen jälkeen, kun sosiaalidemokraattinen pääministeri Stefan Löfven ilmoitti uusista vaaleista. Löfvenin johtama hallitus kaatui, kun sen budjettiesitys hylättiin valtiopäivillä.

Viime kädessä budjetin kohtalon sinetöivät ruotsidemokraatit, jotka kieltäytyivät antamasta sille tukeaan.  

Löfven on hyökännyt päivän Dagens Nyheter -lehdessä rajusti ruotsidemokraatteja vastaan. Hän haukkuu heitä uusfasistiseksi yhden asian puolueeksi.  

Samalla Löfven perää puolueilta yhteistyötä yli perinteisten blokkirajojen, jotta ruotsidemokraatit eivät pääse sanelemaan politiikan ehtoja.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot