Mainos
Mainos

Kysely: Ruotsin puolueiden kannatus pysynyt ennallaan

Maan kaksi uutta ministeriä joutui eroamaan jo ennen kuin hallitus oli ehtinyt toimia edes kahta viikkoa. Syynä olivat maksamattomat tv-luvat ja pimeät palkkiot.

Puolueiden kannatus ei ole juuri muuttunut Ruotsissa useita ministereitä koskevista skandaalinkäryisistä paljastuksista ja ministerieroista huolimatta. Porvarillisen hallitusrintaman puolueiden kannatus on lähes sama kuin ennen vaaleja.

Sifo-tutkimuslaitoksen uuden kyselyn mukaan Ruotsin hallitukseen kuuluvia neljää porvarillista puoluetta tukee nyt 47,8 prosenttia kansalaisista. Vaaleissa porvarillista allianssia kannatti 48,2 prosenttia äänestäjistä.

Oppositiorintamaa - sosiaalidemokraatteja, ympäristöpuoluetta ja vasemmistopuoluetta - tukee nyt 46,4 prosenttia, kun rintaman kannattajia syyskuun vaaleissa oli 46,1 prosenttia.

Puolueiden kannatuksen muutokset ovat pieniä ja pysyvät virhemarginaalin rajoissa. Maltillisen kokoomuksen, päähallituspuolueen, kannatus oli kyselyssä 26,3 prosenttia eli 0,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vaaleissa. Sosiaalidemokraatteja tuki kyselyssä 35,4 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vaaleissa.

Kysely tehtiin 9.-19. tätä kuuta. Siinä kysyttiin yli 1 880 ruotsalaiselta, mitä puoluetta he kannattaisivat, jos valtiopäivävaalit pidettäisiin nyt.

Maltilliseen kokoomukseen kuuluvan pääministerin Fredrik Reinfeldtin ministeristö on ollut melkoisessa julkisessa pyörityksessä, ja kaksi ministeriä erosi jo ennen kuin hallitus oli ehtinyt toimia edes kahta viikkoa. Maksamattomat tv-luvat ja pimeät palkkiot ovat johtaneet kauppaministeri Maria Boreliuksen ja kulttuuriministeri Cecilia Stegö Chilon eroon.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme