Mainos
Mainos

Kysely: Stalin on suositumpi kuin koskaan 2000-luvulla: "Maassa oli tuolloin järjestys"

Venäläiset suhtautuvat Josif Staliniin entistä suopeammin. Riippumattoman Levada-keskuksen kyselyssä 46 prosenttia vastaajista oli myönteisellä kannalla. Kyselystä uutisoineen RBK:n mukaan tämä on korkein luku 16 vuoteen.

Toisaalta myös kielteisesti Staliniin suhtautuvia on aiempaa enemmän. Heitä on viidennes.

Tammikuussa tehdyssä kyselyssä parhaat arviot sai presidentti Vladimir Putin. Positiivisesti häneen suhtautuu yli 80 prosenttia vastanneista. Seuraavilla sijoilla tulivat Leonid Brezhnev ja Stalin. Peränpitäjä on Mihail Gorbatshov, ja seuraavaksi epäsuosituimpia ovat Boris Jeltsin ja Nikita Hrushtshov.

Levada-keskuksen edustaja arvioi RBK:lle Stalinin suosion syyksi sitä, että häneen yhdistetään mielikuva siitä, että maassa oli tuolloin järjestys.

Kyselyssä selvitettiin suhtautumista kahdeksaan Neuvostoliiton tai Venäjän johtajaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot