Mainos
Mainos

Kysely: Valtaosa Nato-maiden kansalaisista ei lähettäisi aseita Ukrainaan

Valtaosa kahdeksan Nato-maan kansalaisista ei lähettäisi aseellista apua Ukrainaan, vaikka he uskoisivat Venäjän olevan osallisena konfliktissa.

Pew Research Centerin kyselyyn vastanneista saksalaisista vain 19 prosenttia kannattaa aseellisen avun lähettämistä Ukrainaan.

Espanjalaisista sitä kannatti vuorostaan 25 prosenttia ja italialaisista 22 prosenttia. Kyselyyn vastanneista puolalaisista puolet kannatti aseiden lähettämistä, mikä oli suurin luku kahden Nato-maan joukossa.

Sen sijaan taloudellisen tuen antaminen Ukrainalle sai kansalaisten keskuudessa enemmän kannatusta. 

Suurin osa kyselyyn vastanneista ranskalaisista, saksalaisista ja italialaisista ovat myös sitä mieltä, että Naton ei tulisi käyttää voimakeinoja, mikäli Venäjä hyökkäisi johonkin naapurimaahansa, joka kuuluu Naton liittolaismaihin.

Saksalaisista näin vastasi 58 prosenttia, ranskalaisista 53 prosenttia ja italialaisista 51 prosenttia. Kyselyyn vastanneista yhdysvaltalaisista sen sijaan 56 prosenttia kannatti voimakeinoja ja kanadalaisista 53 prosenttia.

Keskiviikkona julkaistu kyselytutkimus tehtiin Nato-maista Yhdysvalloissa, Kanadassa, Britanniassa, Puolassa, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa ja Italiassa huhti-toukokuussa. Kyselyyn vastasi yli 11 000 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme