Mainos
Mainos

Kysely: Kolme neljästä huolissaan Venäjästä – Nato-kannatus kasvaa

Huoli Venäjän kehityksestä on lisääntynyt Suomessa voimakkaasti viime vuodesta, kertoo kysely.  

Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselyyn vastanneista 75 prosenttia sanoi, että kehitys Venäjällä aiheuttaa huolta tulevaisuudessa.

Viime vuonna samaa mieltä oli alle puolet vastaajista.  Vastaajista 46 prosenttia kokee, että sotilaallinen tilanne Suomen lähialueilla on uhkaavampi seuraavien kymmenen vuoden aikana. Yli puolet haluaisi korottaa puolustusmäärärahoja.  

Suomen Nato-jäsenyyttä kannatti kolmannes vastaajista. Viime vuonna vastaava osuus oli 21 prosenttia. Kuitenkin edelleen selvä enemmistö - noin 60 prosenttia - vastustaa Nato-jäsenyyttä tai muuta sotilaallista liittoutumista.  

Vastaajista 56 prosenttia arvioi, että maailma on nykyistä turvattomampi seuraavien viiden vuoden aikana. Turvallisempaan maailmaan uskoi vain 14 prosenttia vastaajista.  

Eniten kyselyyn vastanneita huolestutti Suomen työllisyystilanne. Vastaajista 86 prosenttia nimesi työllisyystilanteen paljon tai jonkin verran huolta aiheuttavaksi tekijäksi. 78 prosenttia oli huolissaan koko Euroopan taloudellisista näkymistä.  

Taloustutkimuksen tekemään kyselyyn haastateltiin noin tuhatta 15-79-vuotiasta suomalaista syyskuun lopulta lokakuun puoliväliin ulottuneella ajanjaksolla. Kyselyn virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme