Mainos
Mainos

Kyselyt ennakoivat Irlannin siunaavan Lissabonin sopimuksen

EU:n Lissabonin sopimuksen uskotaan menevän melko selkeästi läpi myöhemmin tänä vuonna järjestettävässä, toisessa kansanäänestyksessä Irlannissa.

Perjantaina EU-vaalien äänestyspaikoilla toteutetuissa ovensuukyselyissä, 54 prosenttia vastaajista ilmoitti äänestävänsä sopimuksen puolesta ja 28 prosenttia sitä vastaan. 18 prosenttia ei osannut vielä kertoa kantaansa.

Edellisessä kansanäänestyksessä Irlantilaiset vielä tyrmäsivät Lissabonin sopimuksen, kun 53,4 prosenttia äänesti sitä vastaan ja 46,6 prosenttia sen puolesta. Tyrmäys aiheutti pienoisen kriisin EU:n sisällä.

EU:n jäsenmaista ainoastaan Irlannissa perustuslaki velvoittaa järjestämään Lissabonin sopimuksesta kansanäänestyksen. Kaikkien jäsenmaiden on vahvistettava sopimus.

Sopimusta koskevan ovensuukyselyn toteutti Lansdownen markkinointitutkimus. Kyselyyn otti osaa yli 3 300 vastaajaa ja sen virhemarginaali on 1,7 prosenttia.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme