Mainos
Mainos

Kyynelkaasutus jatkuu Ateenassa - MTV3:n Lumikero joutui raportoimaan hotellista

Tunnelma Kreikan pääkaupungissa on kiristynyt entisestään illan aikana. MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo Ateenasta, että etenkin sivukaduilla mellakointi on hyvin rajua ja aivan Lumikeron hotellin lähistöllä kokonainen kerrostalo on tulessa.

Lumikero yritti tehdä suoran raportin Kymmenen uutisiin hotellinsa parvekkeelta, mutta turhaan.

– Vielä muutama minuutti sitten parvekkeella pystyi olemaan, mutta nyt ilmassa on jälleen liikaa kyynelkaasua, Lumikero kertoi hotellinsa makuuhuoneesta.

Lumikeron mukaan poliisi myös räjäyttelee parlamenttitalon läheisyydessä paukkupommeja karkottaakseen väkijoukkoa kauemmas.

– Tämä on hyvin dramaattinen ilta, Lumikero tiivistää.

Mielenosoittajat vastustavat säästöjä, joita Kreikan on tehtävä saadakseen uuden, 130 miljardin lainapaketin EU:lta ja kansainväliseltä valuuttarahastolta IMF:ltä. Parlamentin odotetaan tekevän päätöksen säästöistä yöllä.

Lumikero arvelee, että mellakointi Ateenassa saattaa kiihtyä mahdollisen säästöpäätöksen jälkeen.

– Rauhallisemmat mielenosoittajat ovat alkaneet poistua paikalta, mutta militantimmat ryhmät ovat vielä täällä. Epäilen, että heillä saattaa olla järeämpää aseistusta mukanaan.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme