Mainos
Mainos

LA Times: Iran pyrkii valmistamaan ydinaseita

Iran pyrkii pääsemään ydinasevallaksi, ja kykenee valmistamaan oman ydinaseen parin vuoden sisällä, kertoo sanomalehti Los Angeles Times. Lehti perustaa arvionsa tuoreeseen riippumattomaan tutkimukseen.

Lehden mukaan kolmen kuukauden mittainen tutkimus, joka perustui tähän asti salaisina pidettyihin asiakirjoihin, asiantuntijoiden haastatteluihin sekä tiedustelulähteiltä ja iranilaispakolaisilta saatuihin tietoihin, paljastaa, että Iranin rauhanomaiseksi sanotulla ydinohjelmalla on sotilaallisia päämääriä.

LA Times kertoi, että Iranin apuna on ydineksperttejä mm. Venäjältä, Kiinasta, Pohjois-Koreasta ja Pakistanista. Oman ydinaseen Iran kyennee valmistamaan 2-3 vuoden sisällä.

- Iran on myös hankkinut Kiinasta vuonna 1991 ydinmateriaalia ja rikastanut sitä uraanimetalliksi, jolla ei ole kaupallista käyttöä, mutta joka soveltuu mainiosti ydinaseen valmistamiseen, lehti jatkoi.

(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme