Mainos
Mainos

Lääkärit pelastivat vauvan kohdusta – sairaalaan matkalla ollut äiti haavoittui Syyrian ilmaiskussa

Pommi-iskussa vakavasti haavoittuneen äidin vauva onnistuttiin pelastamaan hätäsektiolla Syyrian Aleppossa, kertoo CNN.

Synnytys on erittäin intensiivinen kokemus. Se, että synnytys tapahtuu hätäsektiolla sen jälkeen, kun äiti on haavoittunut vakavasti pommi-iskussa, on jotain ihan muuta. 

Mayissa oli matkalla sairaalaan, kun hän haavoittui ilmaiskussa. Mayissan käsi ja jalka olivat poikki ja hänen vartaloonsa oli uponnut kranaatinsirpaleita.

Sairaalassa ei ollut jäljellä moniakaan lääkäreitä. Synnytys oli silti hoidettava.

Kun lääkärit vetävät vauvan Mayan haavoittuneesta vatsasta, laskeutui sairaalahuoneeseen syvä hiljaisuus. Vauva oli valkoinen ja ihan hiljaa. 

– Sykkiikö hänen sydämensä, eräs huoneessa olevista kysyi.

– Ei. Olen pahoillani, lääkäri vastasi.

Väkivaltaisen näköinen käsittely auttoi

Vauva ei hengittänyt. Vauva aseteltiin vihreälle muovialustalle. Lääkärit pumppasivat vauvan rintakehää varovasti, toivoen käynnistävänsä minuutin vanhan sydämen sykkeen.

Lääkärit olivat päättäväisiä. He laittoivat harsolta näyttävän kankaan vauvan nenään ja suuhun, toivoen sen imevän kaiken nesteen, mikä ehkä esti vauvan hengityksen.

Napanuorassa näkyvä tykytys oli ensimmäinen merkki elämästä. Pienen poikavauvan sydän toimi.

Sen jälkeen poika otti ensimmäisen henkäyksensä.

Lääkäri otti vauvaa jaloista ja kumautti häntä takapuoleen. Vierestä tapahtumaa katsoneen silmiin lääkärin toimet näyttivät rajuilta, jopa väkivaltaisilta – mutta oli selvää, että nämä lääkärit tiesivät, mitä tekivät.

Väri alkoi hiljalleen palata vauvan vartaloon. Kun hänet lasketiin alas, myös elämä virtasi jo hänessä – itkun muodossa.

Lääkärit voivat hymyillä. Myös lapsen äiti selvisi hengissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme