Mainos
Mainos

Lääkärit vaativat Obamaa apuun - Aleppon sairaalat murenevat isku kerrallaan

Ahdinko syyrialaisessa Aleppon kaupungissa on kiristynyt niin pahaksi, että syyrialaiset lääkärit ovat vaatineet kirjeellä Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamaa apuun.

29 Aleppon kaupungin itäosissa työskentelevää lääkäriä on pyytänyt kirjeellä Obamaa auttamaan 250 000 ihmistä kaupungin itäosissa, kertoo BBC.

Lääkärien mukaan kuukauden päästä ei ole pian lainkaan sairaaloita, jos iskut jatkuvat tähän tahtiin. Myös lääkärit ovat vähissä.

Lääkärien mukaan edeltävän kuukauden aikana sairaaloihin on hyökätty 42 kertaa. Lääkärit vaativat BBC:n mukaan, että Obama määräisi lentokieltoalueen kaupungin ylle.

Yhdysvaltojen johtama liittouma osallistuu Syyrian sodassa iskuihin jihadistiryhmittymiä ja Isistä vastaan.

Venäjä lupaa 3 tunnin tulitaukoja

Venäjän puolustusministeriö on ilmoittanut, että Venäjä lopettaa tulitukset Aleppossa päivittäin kolmen tunnin ajaksi, jotta avustussaattueet pääsevät perille piiritettyyn kaupunkiin. Venäjä tukee sodassa Syyrian hallintoa. 

Kenraaliluutnantti Sergei Rudskoyn mukaan tulitauko koskee kaikkia sotilaallisia toimia, mukaan lukien ilmaiskut ja tykistön tulitukset. Tulitauko alkaa heti torstaina ja se pidetään päivittäin kello 10-13 välisenä aikana. Rudskoy ei kuitenkaan kertonut, kuinka monta päivää kolmen tunnin tulitaukoja pidetään.

YK:n mukaan päivittäinen kolmen tunnin tulitauko on liian lyhyt. Sen mukaan tarvittaisiin vähintään 48 tunnin tulitauko viikoittain, jotta tarvittava määrä apua saataisiin perille. Lisäksi tarvittaisiin kaksi kulkureittiä kaupunkiin.

–Jos meille tarjotaan kolme tuntia, täytyy kysyä, että mitä siinä ajassa voimme saavuttaa, YK:n humanitaaristen asioiden päällikkö Stephen O'Brien sanoi toimittajille.

O'Brienin mukaan on varmistettava, että apua kuljettavilla kuorma-auton kuljettajilla olisi tarpeeksi aikaa ajaa turvallisesti kaupunkiin ja takaisin kolmen tunnin aikana.

YK:n mukaan kaksi miljoonaa Aleppon asukasta on ollut jo neljä vuorokautta ilman juoksevaa vettä.

Taistelut hallituksen joukkojen ja kapinallisten välillä ovat kiihtyneet Aleppossa viime kuukauden aikana. Rudskoyn mukaan neljän viime päiväna aikana yli tuhat kapinallista on kuollut ja noin 2000 on haavoittunut Aleppon lounaisosissa käydyissä taisteluissa.

Yli 290 000 ihmistä on tapettu sen jälkeen, kun Syyrian konflikti käynnistyi maaliskuussa 2011.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme