Mainos
Mainos

Lääkeyhtiöt haluavat kovempaa taistelua superbakteereja vastaan

Yli 80 kansainvälistä lääke- ja bioteknologiayritystä painostaa hallituksia toimimaan yhteistyössä kanssaan lääkeresistenttejä bakteereja vastaan. Niin kutsutut superbakteerit voisivat tappaa kymmeniä miljoonia ihmisiä vuosikymmenten aikana, ellei edistystä tapahdu ja uusia antibiootteja kehitetä.

Maailman poliittisten ja talousjohtajien foorumissa vaadittiin yhtenäisiä toimia liiallisen antibioottien käytön kitkemiseksi sekä uusien kehittelemiseksi.

Lääketiedeyritys GlaxoSmithKlinen johtaja Andrew Wittyn mukaan uusien antibioottien löytämisen vaikeus korostui etenkin, kun useista yrityksistä huolimatta yhtäkään potentiaalista uutta lääkettä ongelmaan ei ole löydetty viimeisen yhdeksän vuoden aikana.

– Asia ei johdu siitä, että olisimme kaikki todella tyhmiä. Se johtuu siitä, että tämä on erittäin, erittäin vaikea ala tehdä edistystä, hän sanoi Davosin kokouksessa.

Britannian pääministeri David Cameron pyysi jo vuonna 2014 ekonomisti Jim O’Neilliä tekemään täydellisen raportin superbakteereista ja ongelman ratkaisusta.

Raportissaan O’Neill arvioi, että antibiootti- ja mikrobiresistentit bakteerit voisivat tappaa yli 10 miljoonaa ihmistä vuodessa ja aiheuttaa jopa 100 biljoonan dollarin kustannukset vuoteen 2050 mennessä, ellei tilannetta saada haltuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme