Mainos
Mainos

Lääkintäviranomaiset: Syyrian kaasuiskussa jo yli sata kuolonuhria – YK aloittaa tutkinnan

YK:n alainen komissio aloittaa tutkinnan epäillystä kaasuiskusta Syyrian kapinallisalueelle.

Sotaa tarkkailevan järjestön mukaan iskussa kuoli lähes 60 ihmistä, joukossa useita lapsia. Syyrian lääkintäviranomaisten mukaan kuolonuhreja on jo sata, ja yli 400 kärsii hengitystien ongelmista. Uhriluvun pelätään yhä kasvavan.

Idlibin maakunnassa sijaitsevaan Khan Sheikhunin kaupunkiin tehtiin varhain aamulla ilmaisku, joka levitti alueelle myrkyllistä kaasua. Iskun tekijää tai tarkempaa tietoa kaasusta ei ole vahvistettu.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoo, että kaupungissa on myös tehty raketti-isku sairaalaan, jossa hoidetaan epäillyn kaasuiskun uhreja.

Yksi Syyrian oppositioryhmistä on syyttänyt iskusta presidentti Bashar al-Assadin hallintoa ja vaatinut YK:ta tutkimaan väitettyä kaasuiskua.

Myös kemiallisten aseiden kieltojärjestö (OPCW) sanoo keräävänsä kaikista saatavilla olevista lähteistä tietoa epäillystä kaasuiskusta. OPCW toimii yhteistyössä YK:n kanssa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme